بي شك سفر به كشورهاي ديگر ، تنها به بازديد از جاذبه هاي باستاني و تاريخي و طبيعي و يا تفريح در اماكن تفريحي ختم نمي شود ، تجربه و امتحان غذاهاي محلي و بومي هر شهر و يا كشور و همچنين آشنايي با ذائقه و سليقه و طعم غذاهاي هر مليتي و هر قومي ، و نيز آشنايي با فرهنگ خوراك و آشپزي نيز بخشي از جاذبه هاي گردشگري است . در ارمنستان فستيوال هايي برگزار مي شود كه در آنها غذاها خودنمايي مي كنند . آژانس مسافرتي مهرپرواز سعي دارد تا با ذكر چند نموه از اين فستيوال ها ، كمك كند تا در سفر تور ارمنستان ، بتوانيد از اين فستيوال ها آگاه شويد و تجربه اي به ياد ماندني را از سفر خود در تور ارزان قيمت ارمنستان ، داشته باشيد .
1- فستيوال ماهي : 11 آپريل (آوريل)
در تاريخ 11 آپريل ، فستيوالي در ارمنستان برگزار مي شود كه نام آن فستيوال ماهي است . در اين فستيوال با شكوه ، افراد بسياري شركت مي كنند و در آن انواع غذاهاي مدرن و سنتي كه در آن ماهي وجود دارد ، به چشم مي خورد . محل دقيق برگزاري فستيوال يا جشنواره ، در 10 كيلومتري شهر ايروان ، در ابويان كشور ارمنستان مي باشد . چنانچه در اين تاريخ قصد سفر به ارمنستان را داريد ، حضور و بازديد از فستيوال ماهي در كنار گشت و گذار و مشاهده جاذبه هاي گردشگري ارمنستان ، لذت شما را دو چندان مي نمايد .
2- فستيوال دلمه (تولما) : 16 مي
در تاريخ 16 مي ، فستيوال دلمه در ارمنستان و در بخشي به نام "آرماوير" در مجموعه "مموريال" برگزار مي شود و موقعيتي بسيار مناسب براي تجربه و امتحان كردن دلمه به دستور و پخت ارمني مي باشد . در اين فستيوال انواع دلمه هاي متفاوت به وسيله شركت كنندگان در معرض ديد قرار مي گيرند و آشپزهاي مختلف رقابت خود را بر سر طرز تهيه اين غذاي لذيذ و خوش عطر و طعم آغاز مي كنند .
دلمه ارمني بسيار معروف است و محتويات آن ، گوشت چرخ كرده ايست كه در برگ مو پيچيده مي شود و نيز براي بهبود و بهتر شدن طعم آن ، سس به خصوصي كه شامل ماده خميري به اسم "ماتسوم" و سير است ، به آن اضافه مي كنند . فستيوال تولما با جشن و پايكوبي و رقص همراه مي باشد و علاوه بر طبخ و نمايش دلمه ، مسابقه اي نيز برگزار مي شود كه شركت كنندگان در آن براي تزيين كردن غذا نيز باهم رقابت مي كنند .
3- فستيوال نان در ارتفاعات : 13 ژوئن
در فستيوال يا جشنواره نان كه در تاريخ 13 ژوئن برگزار مي شود ، انواع نان در ابعاد مختلف در معرض نمايش قرار مي گيرند ، كه هدف اصلي برگزاري اين فستيوال نشان دادن تاريخچه نان مي باشد .
4- فستيوال شاه توت : اولين شنبه جولاي
فستيوال توت ارمنستان در استان سيونيك ، در شهر "گوريس" برگزار مي شود كه همراه با موسيقي سنتي ارمني و رقص ساكنان محلي همراه است . گردشگران و بازديدكنندگان مي توانند توت ها كه در ظروف مختلف ارمني و سنتي چيده شده اند را مشاهده نمايند . اين جشنواره كه در اولين شنبه ماه جولاي برگزار مي شود ، به صورت رايگان پذيراي مهمانان خود مي باشد . مهمهاناني كه علاقه به خريد سوغات و هديه مي باشند ، مي توانند با هزينه اي جداگانه از اين فستيوال خريد نمايند .
5- فستيوال توت و عسل : 18 آگوست
فستيوال يا جشنواره عسل و توت در مركز ارمنستان ؛ منطقه شامشادين برگزار مي شود . انواع توت ها و نيز عسل براي بازديد موجود است و هر سال در تاريخ 18 آگوست اين جشنواره برپا مي شود . بيشتر از 3000 شركت كننده در اين فستيوال حضور به عمل مي آورند . علاوه بر توت هاي مختلف و عسل ، انواع صنايع دستي كشور ارمنستان نيز در اين محل به عرضه گذاشته مي شود .
6- فستيوال باربيكيو (خرواتس) : 11 و 12 سپتامبر
جشنواره يا فستيوال باربيكيو در منطقه لري دهكده آخلاتا واقع در 145 كيلومتري ايروان ، و در تاريخ 11 و 12 سپتامبر برگزار مي شود . فستيوال باربيكيو و يا همان گوشت هاي كبابي ، فرصت بسيار مناسبي براي علاقمندان به گوشت هاي كبابي است كه به سليقه و ذائقه و سبك مردم ارمني طبخ مي شوند . بيش از 60 نوع گوشت مختلف كبابي يا همان "خرواتس" ، به دست آشپزان ارمني طبخ مي شود كه با موسيقي و بازي هاي سنتي ارمني سرو مي شود و فضايي شاد و بسيار جذاب را پديد مي آورد . در اين فستيوال 3 برنده اعلام مي شوند : برنده بهترين طراحي غذا ، برنده بهترين مزه ، برنده بهترين خلاقيت
بازديد: 128